A Vérkeringők nyerték a makói kórház lugosi kirándulását

A Vérkeringők csapata, azaz Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium 10. a. osztálya nyerte meg a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház középiskolásoknak kiírt versenyét, így ők vehetnek részt egy június 20-án kezdődő kétnapos kiránduláson, a romániai Lugoson.

A makói és a lugosi kórház még tavaly írt ki pályázatot a “Járóbeteg – és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül” közös határon átnyúló program keretében a makói és a lugosi középiskolásoknak, hogy azok plakátokkal, Facebook-os oldallal, videofilm készítéssel népszerűsítsék a kardiológiai megelőző szűréseken való részvételt.

A makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium10.a-s diákjai, Kozák György intézményvezető és Almási Éva osztályfőnökvezetésével a múlt héten még egy figyelemfelhívó sétát is rendeztek, melyen az iskolától a kórházig vezető távot tették meg. A hozzájuk csatlakozott felnőttek akkor soron kívül, mindenféle beutaló nélkül vehettek részt szívultrahang vizsgálaton.
Ez séta jelentette azt a plusz pontszámot, mely végül győzelemhez segítette a keris csapatot. A Lugoson hirdetett ugyanilyen verseny ottani győztes csapata cserébe Makó nevezetességeivel ismerkedhet meg.