Makó

Az infrastrukturális fejlesztések közül Makón a járóbeteg ellátás épületének európai uniós követelményeknek való felújítása, fejlesztése a legjelentősebb: a 2014 januárjában kezdődő építkezés keretében kicserélték a külső ajtókat és ablakokat, felújították a tetőt, emellett az épület külső hőszigetelését is elvégezték. A két kórház közötti, különböző szakterületeket érintő workshopok a tudásfejlesztés szolgálják. A „Szív a szívhez” alprogram keretében a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését tűzték ki célul. Így a projekt kiemelt célja a betegséghez kapcsolódó diagnosztikai és ellátási háttér fejlesztésére, valamint a lakossági tájékoztatás és szűrés, illetve a betegséggel kapcsolatok kockázatok csökkentése.

Lezárult a makói és lugosi kórház közös egészségügyi projektje (makohirado.hu)

Ünnepélyes keretek között ma zárult le a makói és a lugosi kórház tavaly januárjában indult közös projektje. A Dr. Diósszilágyi Sámuel kórház rendelőintézetének külső felújítását, hőszigetelését és nyílászáró cseréjét végezték az elnyert 130 millió forintból, illetve három új műszert is vásároltak.

Elkészült a szakorvosi rendelő külső felújítása (makohirado.hu)

Immár teljesen elkészült a makói Kórház utcai szakorvosi rendelő felújítása.Az épület hő- és tetőszigetelést,új nyílászárókat, valamint egy ultrahang készüléket is kapott egy 130 milliós a makói és lugosi kórház közös uniós pályázatának köszönhetően.

Befejeződött a makói rendelő felújítása (videó)

Véghajrában a makói rendelőfelújítás (makohirado.hu)

Lugosi diákok Makón

A HURO/1101/010/2.4.1. Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül – Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében – projekt keretében a magyar partnerhez hasonlóan a lugosi partner is versenyt hirdetett középiskolásoknak.

Makói diákok lugosi jutalomkirándulása (makohirado.hu)

A Vérkeringők nyerték a makói kórház lugosi kirándulását

A Vérkeringők csapata, azaz Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium 10. a. osztálya nyerte meg a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház középiskolásoknak kiírt versenyét, így ők vehetnek részt egy június 20-án kezdődő kétnapos kiránduláson, a romániai Lugoson. (makohirado.hu)

Kívül, belül szépül a makói kórház! (promenad.hu)

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel (infomako.hu)

Hetvennél is többen sétáltak a makói kórházig a szív egészségéért (makohirado.hu)

Séta az egészségért Makón (promenad.hu)

Sétára invitálnak a makói VérKERIngők (infomako.hu)

SZÍVesen sétálnék veled: Olvasható a makói KERIsek szív és érrendszeri betegségek megelőzéséért folytatott mozgalmának plakátján!

Kardiológiai vizsgálatra invitálták a felnőtteket a KERI-sek (videó)

130 milliós felújítás a makói kórházban (videó)

Már a hőszigetelést ragasztják a makói központi rendelőre (makohirado.hu)

Szív Világnapja a makói kórházban (videó)

Megújul a járóbeteg szakrendelő Makón (promenad.hu)

Új nyílászárókat és tetőt kap a makói kórház (hvg.hu)

Infrastrukturális fejlesztés kezdődött a makói kórházban (hir.ma)

Kezdődik a makói rendelőintézet felújítása(makohirado.hu)

Közös egészségügyi projekt keretében fejlődik Makó és Lugos

Egy határon átnyúló pályázatnak köszönhetően fejlődik a makói és a lugosi kórház. Makón a járóbeteg ellátási részleg újul meg, míg a romániai településen a sürgősségi osztályt építik át. Emellett egy szakmai együttműködés is kezdetét veszi, amelynek keretében az Egészséges Vásárhely Program népegészségügyi tapasztalataira is támaszkodhatnak majd a pályázatban résztvevők.