Sétára invitálnak a makói VérKERIngők

SZÍVesen sétálnék veled: Olvasható a makói KERIsek szív és érrendszeri betegségek megelőzéséért folytatott mozgalmának plakátján! Az egészségügyi séta szerdán 14:00-kor indul a KERI- től.

A makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium, közismertebb nevén a KERI , 10.a osztálya , és  osztályfőnökük Almási Éva  nevéhez is köthető az a kezdeményezés , melynek köszönhetően 6 kisorsolt nyertes, ingyenes kardiológia szűrővizsgálaton vehet részt a makói kórházban. A részletekről Almási Évát kérdeztük:

Kinek/ kiknek köszönhető, hogy létrejött ez a kezdeményezés?

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben versenyt írt ki középiskolás diákok részére, amelynek célja a kardiológiai szűrővizsgálat népszerűsítése volt a felnőtt korosztály körében.  A „SZÍVesen sétálnék Veled…” mozgalom egy általunk kitalált feladat a többi mellett. Lényege, hogy a séta végén beutaló nélkül juttatunk be felnőtteket a szűrővizsgálatra.

Miért tartjátok fontosnak ezt a témát?

Mi volt az oka annak, hogy létrehoztátok a csoportot?

A Facebook-os csoportunk létrehozása, amely a vérKERIngők név alatt fut, ugyancsak egy feladat volt a verseny során. Lényeges felhívnunk a figyelmet a stresszes, dohányzó, helytelenül táplálkozó felnőtteknek a szűrés fontosságára.

Mit kell tudni a szerdai sétáról?

14 órakor gyülekezünk a KERI bejáratánál és a Hagymatikum érintésével lesétálunk a Kórház épületéig. Ott előzőleg felállítunk egy standot, ahol a szűrésre jelentkezők adhatják le neveiket, kihelyezünk egy adomány ládát is, amelynek tartalmát felajánljuk szívbeteg gyerekek részére.

Kik csatlakozhatnak?

Bárki, de többnyire a diáktársakhoz, tanárainkhoz és azok hozzátartozóihoz címeztük a meghívást. Van –e további célotok?Szeretnétek- e hasonló rendezvényeket szervezni? Ennek a programnak a sokszínűségének köszönhetően – több feladatot kellett elvégeznünk; plakátot készítettünk, filmet forgattunk, sétálunk, Facebookos felületet üzemeltetünk, felnőtteket invitálunk szűrővizsgálatra – az osztály még inkább összekovácsolódott. Eddig is nagyon jók voltunk mi együtt, de most igazán együtt kellett működnünk. Ha van lehetőség, a jövőben szívesen jelentkezünk hasonló versenyekre.

A séta végén minden résztvevőnek kedveskednek egy kis aprósággal a szervezők- tette hozzá Almási Éva, főszervező. A pályázat megnyerése esetén  a KERIs osztály  Lugason, egy 2 napos osztálykiránduláson vehet majd részt.  Csatlakozz te is a VérKERIngők csoportjához: ITT , és sétálj velük holnap. Gyülekező: KERI bejárat (Posta u.4-6.) 14.00-kor

Makói Városi TV – Vérkeringők figyelemfelhívó sétája